“Cum sa fac bani din blog ?”, “Cum sa castig bani din blogging ?”, “Cum sa castig bani pe Internet?”…etc. Sunt intrebari pe care orice blogger si le-a pus.

Cele mai importante surse de venit din blog sunt :

1.Google Adsense.
            Google AdSense este un program de publicitate online oferit de google.ro/com/eu ..etc. care furnizeaza reclame pe baza de text, imagine sau video proprietarilor de blog-uri site-uri...etc.
            Dupa crearea unui cong google si aplicarea la Google AdSense , acesta genereaza un cod JavaScript pe care tu va trebui sa il pui la tine pe site. Acest cod va genera o reclama CPC adica Cost-per-Click care te va plati in functie de click-urile pe acea reclama dar si in functie de PageRank-ul  websiteului sau blogului tau.

2.Articole Sponsorizate. 
             Tu creezi la tine pe blog articole care fac reclama altui website sau blog ,in schimbul unei sume de bani /lunare  /anuale .

3.Link-uri .
             Poti adauga un site in Blogroll contra unei sume lunare. Suma se stabileste in functie de popularitatea blogului tau. Daca blogul tau are un PR mare sau foarte multi vizitatori unici lunar, site-ul pe care il adaugi in lista ta de recomandari va avea de castigat (fie in termeni de transfer de PR, fie in termeni de crestere a numarului de vizite).

4. Crearea unui produs propriu .
             Creezi ceva si vinzi pe blog/site .De exemplu un prieten de al meu creaza wallpapere face fotografii si le vinde pe blog.Creezi teme pentru blogspot si le vinzi ...etc.

Leave a Reply